Moliendo Kahvelerde Geçerli %25 indirim fırsatı Ürünleri Gör
Anasayfa
Ara
Sepetim
Kampanyalar
Üyelik
Kahve.com tarafından 20-01-2023 tarihinde yazılmıştır.
Dakika

Kapsül Kahve Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bir espresso makinesi alma aşamasındaysanız bir hayli araştırma yaptıktan sonra aklınız karışmıştır muhtemelen. Tam bu aşamada “tamam ya neden uğraşıyorum ki kapsül makine alayım olsun bitsin hem pratik hep dertsiz” demiş olabilirsiniz. Sonra kapsül kahve makineleri ile ilgili yazılan yazıları okuyup aklınız daha da karışmış olabilir. Bu yazıda kapsül kahve makinelerinin artı ve eksilerinden ve onu nasıl verimli kullanabileceğinizden bahsedeceğiz.

Kapsül Kahve Makinelerinin Artı ve Eksileri Nelerdir?

Kapsül kahve makinelerinin en öne çıkan yanı pratik oluşu (George Clooney’den sonra elbette. Kapsülü koyup bir tuşa basıyorsunuz ve espressonuz saniyeler içinde hazır. Üstelik temizlik derdi de yok, hepsi kapsül içinde olup bitiyor. Bu pratiklik özellikle günün yoğun koşuşturmasında bir kahve içmek istediğinizde işinizi oldukça kolaylaştırıyor. Elbette bu durum sadece “ben içiciyim arkadaş, nasıl hazırlandığı umurumda değil” diyenlerdenseniz geçerli. 

Ancak kahvenizi kendiniz hazırlamayı ve bununla uğraşmayı seviyorsanız, espressonuzda ince ayar yapmak size keyif veriyorsa bu sefer kapsül kahve makineleri sizin için pek de tatminkâr olmayacaktır. 

Kapsül makinelerde kapsül içindeki kahveyle sınırlısınızdır. Yani kapsül üreticisi firma içine hangi kahveyi koyduysa o kahveyi tüketirsiniz ki genellikle bu kahveler kahve.com dan aldığınız çekirdek kahveler gibi hangi çiftlikte üretildiğine kadar detayları içermez. Dolayısıyla Kahvenin menşeine önem veriyorsanız istediğiniz kadar geniş bir skalayı kapsüllerde bulamayabilirsiniz. 

Bu arada unutmadan hatırlatalım, kapsül kahve makinesiyle sadece espresso hazırlayabilirsiniz, yani filtre kahve yapamazsınız. Ancak espressonuzu lungo (uzun çekim) hazırlayarak ve/veya içine bir miktar sıcak su ekleyerek filtre kahveye yakın bir tat olan Americano elde edebilirsiniz. 

Kapsül Tipleri Nelerdir?

Kapsüller temelde karşımıza 3 farklı modelde çıkıyor. Burada Nespresso’nun baskınlığını atlamamak gerek. Klasik Nespresso kapsülleri 5-6 gram kahve içeriyor. Nespresso Makineler fabrika çıkışında bir shot için 40 ml çıktı için ayarlanmışken dünya espresso standardı 7 gram kahve ve 30 ml çıktıdır. Daha az kahveyle daha fazla mililitre espresso çıktı veriyormuş gibi görünse de bunun sırrı daha ince öğütme, biraz daha koyu kavurma ve yüksek basınçta saklıdır. Tabi lezzeti de klasik bir espresso’ya göre bir miktar daha yumuşaktır diyebiliriz. 

Bir diğer tip ise Dolce Gusto Kapsülleri, bunlar çalışma prensibi olarak Nespresso ile aynı olsa da kapsül şekli farklı olduğu için Nespresso Makineleri ile uyumlu değildir. Dolce Gusto makinelerinde kullanılan bu kapsüller Dolce Gusto makinelerinin artılarından da faydalanır. Dolce Gusto Makinelerinde sertilk ayarı yer almaktadır. Kapsüller üstünde de tavsiye edilen sertlik ayarı belirtilir. Böylece hazırlayacağınız kahvenin sertliğini dilerseniz kendinize göre dilerseniz de üreticinin önerdiği şekilde ayarlayabilirsiniz. Bir diğer fark ise Dolce Gusto makineler için üretilen süt kapsülleridir. Bu sayede süt kapsülü ile makinenizde sıcak süt hazırlayarak (aynı espresso hazırlar gibi) espressonuza süt de ekleyebilirsiniz. 

Üçüncü tipe ise bir kapsül demek çok doğru olmaz, kahve poşeti diyebiliriz. ESE Pod diye isimlendirilen bu kahve paketlerini bir demlik poşeti gibi düşünebilirsiniz. Klasik espresso makinelerinde portafiltre (kepçe veya kaşık) içine koyarak espressonuzu hazırlayabilirsiniz. 

Kapsüller Tekrar Kullanılabilir mi?

Aldığınız hazır kapsüller maalesef tekrar kullanılamaz. İçini boşaltıp, sonra doldurup, folyo ile kapatıp tekrar kullanmayı deneyenler olsa da maalesef bu lezzete olumsuz etki edecek bir kullanım tarzıdır. 

Tam burada son dönemde geliştirilen doldurulabilir kapsüller çıkıyor karşımıza. Bir doldurulabilir kapsül seti alırsanız istediğiniz çekirdeği öğütüp doldurulabilir, kapsüle koyarak tüketebilirsiniz. Böylece koşuşturmalı anlarda hazır kapsüllerin pratikliğinden faydalanıp daha özel kahve içmek istediğinizde doldurulabilir kapsülle kendiniz hazırlayarak bir çözüm de üretebilirsiniz.

Keyifli Kahveler!
Bu içeriği paylaş
Kahve.com Sanal Hediye Kartı
Sevdiklerinize Kahve.com Hediye Kartı armağan edin, Kahve.com’un nitelikli kahve ve kahve ekipmanlarından beğendiklerini kendileri seçsin.
Hediye Kartı Tutarı
Hediye Etmek İstediğin Kişinin Bilgileri
Hediye Kart Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Alırken
  • www.kahve.com’dan alınan hediye kartları sadece online mağazasında (kahve.com) kullanılabilir.
  • Sipariş formuna yazdığınız e-posta adreslerinin doğruluğunu kontrol ediniz.
  • Formu eksiksiz doldurduktan sonra "SEPETE EKLE" tuşuna basıp hediye kartı siparişinizi tamamlayın.
Aldıktan sonra
  • Siparişiniz onaylandıktan sonra satın aldığınız hediye kartı, istediğiniz kişinin e-posta adresine gönderilir.
  • Hediye kartının görüntülenip kullanılabilmesi için gönderilen kişinin e-postası ile kahve.com’a üye olması gerekmektedir.
Kullanırken
  • Hediye kartı ile verilen siparişlerde, aynı anda birden çok hediye kartı kullanılamaz.
  • Hediye kartları tek kullanımlıktır, kalan tutar için yeni kart oluşturulamaz.
  • Hediye kartı ile sipariş verirken en az kart tutarı kadar sipariş oluşturmanızı ve kart tutarının tamamını tek siparişte kullanmanızı öneririz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.